5.18.2010

csak az olvassa...

otodik evszak:melabu
nem periodikusan kovetkezik mint a tobbi negy.nem ovezettol vagy kornyezettol fugg.nincsenek termeszetfoldrajzi jellemzoi.egyetlen befolyasolo tenyezoje van:az emberek.foleg a 21. szazadban tapasztalt jelenseg.

antropikus tenyezok:
lancreakcio szeru hatasok.
ember emberre gyakorolt hatalma,hatasa.
pl:szulo -gyerek,satobbi tarsadalmi sematikus kapcsolat osztaly-szemely,barat-barat,tanar-diak s a tobbi osszetakolt kapcsolat, amivel eletunk soran mind talalkozunk.



edes keseru izu,akacillatu,nedves,visszhangzo,szurkes kek neha barnas arnyalatu.
ha mindezt izleled,szagolod,erzed,hallod,latod, te is megtapasztalod az otodik evszak jelenletet.

kulonlegessege:hogy nem a kornyezeti tenyezok hatarozzak meg az idojarast hanem az antropikusak.





masodik napirendi pont:
felnottek es fiatalok.egyik masik koreben is csak furcsa rideg erzes kerulget engem a magany irodalmi tulzassal a szamkivetett amit a romantikus koltoink oly buzgoan fogalmaztak meg lirai alkotasaikban.ulok itt.mar harmadszorra kezdtem el irni.abbahagytam.aztan meg ujbol.most mar megint.nehez.faj.a fejem.sajog a duhtol ami a kornyezetembol taplalkozik.mivel fizikai fajdalmat keptelen vagyok masnak okozni sajat szervezetemen toltom ki duhomet.belulrol kifele.

harmadik napirendi pont:
apam duhe.fejemhez vag mindent most.faj.a fejem megjobban tole.
a telefon,hogy ne telefonaljak haromorakat.tobbet nem is fogok.igerem es fogadom.legfeljebb sajat magammal.szerencsere ket telefonom van.az egyikrol felhivom a masikat aztan majd jol elbeszelgetunk.mar csak a rutin kedveert.onironia.szanalmas.

negyedik napirendi pont:
mar egy oraja keszulok festeni.de nem birok felallni.ha nem is fogok felallni es festeni hogy lustasagomat beklyobakossem olvasasra terek majd nygovora.nyugtato teat es egy szal cigarettat keszitek agyam melle.ez a vacsoram.harmadnapja nem eszek se sokat se keveset.

undor fajdalom duh.megis rezignalt nyugalom lengi at testem.sejtem.atreng neha a nyugtalansag fajdalmas ketelybe nyulo vadviharos szele.s irodalmilag lefullasztott bejegyzesem terhe megfeszit minden agy-izmot.nyakamon az inak kemenyek.az erek luktetnek.feszes rajtam minden izom.marcangolni lennek kepes.tepni ragni harapni.s megis itt ulok a szekben s virtualis gondolatok keringenek madj a halon szerteszet s en ugyancsak ulni fogok s nem folyik majd ver csak az ereimben.s tombolni sem fog csak a vihar majd valahol.s en tul kell eljem.tul kell eljem magamat.s oket.s az evet.

nem akarom megosztani.kerlek ne olvasd el.leirnom kellet.mert hallgatosagom apadt.s immar maradt a teher.




Niciun comentariu:

Daily comic strips

Audio-visual mood